teater mutation
 
Så synd att hon är hora - en fars för tre konståkerskor (2012)

Så synd att hon är hora - en fars för tre konståkerskor är en mycket ful och överdriven historia, en studie i grymhet förklädd i farsens oförargliga kostym, fylld av billigt snusk och lyteskomik. Det är ett evigt tragglande i kärleksrelationer och ond bråd död. Det är en medeltida skrattfest som är ett självuppfyllande nonsensland. I det psykotiska flickrummet iscensätts grymma och lustfyllda lekar som tänjer på sina egna regler.

Pjäsen är en hejdlös omskrivning av renässansdramatikern John Fords incestuösa klassiker `Tis Pity She´s a Whore från 1633.

Det finns en pappa och det finns en dotter, evigt inställd på att lyda och behaga, och det finns tre friare. Allt är som det ska vara. Men en av friarna är dum som en åsna, en annan är avskyvärd och en tredje är förföljd av sin hysteriska före detta älskarinna som dessutom är förföljd av sin förklädde man som hon trodde var död. Och det finns en bror som är alltför glad i sin syster och en syster som föredrar sin bror framför alla andra män. Och en munk som hellre behåller den unge brodern i sitt eget våld. Och en ondsint, svartmuskig tjänare som integrerar ut allt och alla. Och plötsligt är flickan på tjocken, trots att ingen av friarna ännu har hunnit doppa veken i henne. Vem har då gjort det?

Männen har vapen och kvinnorna lider av hysteri, höftförsvagning, alkoholism, depression, utvecklingsstörningar, promiskuösitet, könssjukdomar. Här flödar rasismen, sexismen och incesten. Det puerila har ingen gräns. Alla dör. Eller nästan alla. Välkomna!

Med stöd av Region Skåne.

 

Text och regi: Annika Nyman och Sara Tuss Efrik

På scen: Agnes Forstenberg, Ellen Siöö och Cecilia Larsson

Scenografi och kostym: Ebba Forstenberg

Ljus: Mira Svanberg

Ljud: Pontus Silveby

Mask: Sandra Haraldsen

 Tid: Ca 1 1/2 timme inklusive en liten paus.

 

Se vår trailer här

(Ljud & Klipp: Pontus Silveby, Foto: Sara Tuss Efrik)

 

 

Tillbaka