Livet är en enda stor teater
Montering av ledramp på Toyotan
Montering av ledramp på Toyotan

Montering av ledramp på Toyotan

En av fördelarna med att ha gått fordonsprogrammet är att jag relativt enkelt kan göra de flesta montage av exempelvis fordonsbelysning själv. Bara förra veckan lyckades jag installera (med kablage, relä och Canbus-system) samt montera (med hållare och fäste) en ledramp som jag fick i julklapp av min pappa. Det som var så praktiskt med just den här ledrampen är att den faktiskt fick plats i fronten på bilen utan att den störde ut sensorerna på Toyotan. Jag har tidigare varit inne på att köpa extraljus men har inte hittat någon som passar. Tur att pappa vet var man kan hitta rätt produkter.

Efter att jag i höstas gick till optikern med min suddiga syn så har det ju blivit tydligt att jag är i behov av glasögon, någonting som levererades till mig runt nyår. Det var även en av anledningarna till att jag fick just en ljusramp i julklapp – för att kunna se bättre. Det glädjer mig att säga att lampan ger en jämn ljusbild med inte allt för blå-vitt sken, då detta är någonting som gör mina ögon väldigt trötta. Den reflekterar inte heller snön på ett sånt sätt som jag sett att många andra produkter gör, utan är väldigt följsam.

Även installationen av Canbus-systemet gick över all förväntan efter att jag valt en sort som fungerar via Bluetooth. Väldigt praktiskt måste jag säga. Installationen var över på några minuter och det krävdes ingen skarvning av originalkablar.

Och som sagt: ledrampen från Ljusgiganten.se lämnar ingen besviken (eller osedd för den delen), och det är nog sista gången jag kört med endast bilens helljus.