teater mutation
 
Aurora (2010)

Aurora är ett landskap som är spillrorna av ett wasteland. Aurora skapar nya vanarter. Aurora är ett ursprungligt kaos. Det är en plats för lyte och vanart, för gränslöshet och freakshow. Det är en utopi som är en skapelsemyt där allt och alla faller under Kalypsos hand och vapen.

Aurora är en fantasi om oskrivna blad och reality-tv. Den undersöker maktförhållandet mellan slavar och härskare och frossar hejdlöst i fula flickors munnar och stjärthål. Aurora är en maskerad av härmapor och lekar för självständighet.

I landet Aurora härskar Kalypso. Kalypso är gudinnan som kräver olydnad.

Kalypso väcker fyra utvalda flickor. Flickorna är vilsna i sin egen utopi. De är oroliga. De har redan väntat, länge, på något, men har inte riktigt vetat vad. Flickorna vill ha en härskare och denna härskare finner de i Kalypso.

Alla utom Jackie.

 

När jag talar ska alla stå blick stilla. När jag talar ska alla ta ett steg fram eller ett steg bakåt. När jag tystnar kan man tro att allt är som vanligt. Man kan inte stå där och sno med fingrarna. Man måste vara snabb. Det här är inte till för dom trögtänkta.

 

Uppförd på Inkonst, Malmö

 

Skådespelare och regi: Angelica Rad, Jenny M Jensen, Agnes Forstenberg, ElinRoslund, Emellie Wallberg, Marianne Vassbotn Klasson

Text och regi: Annika Nyman och Sara Tuss Efrik

Ljus: Mira Svanberg

Scenografi: Ebba Forstenberg

Ljud: Johan Efrik

 

 

Tillbaka