teater mutation

Stå hund - premiär 5e april 2013

Vem är sugen på korv?

 

 

 

 

Posted: 2013-03-21 20:50:10
Kommentera

8e mars 2013

ickeproduktiva därför att vi inte känner lust till produktion. istället latar vi oss. äter mat. stojar. onanerar. drar runt i grupp. leker på tu man hand. vi hänger runt i lägenheter till ingen nytta.

Franscesca Woodman ligger oss särskilt nära till hands en dag som idag.

Posted: 2013-03-08 16:55:18
Kommentera

8e mars

dagar som den här ligger Natailia Edenmont oss särkilt varmt om hjärtat.

  

 

Posted: 2013-03-08 09:17:59
Kommentera

unica zürn

Posted: 2012-11-26 19:56:48
Kommentera

Röda rum: världen bortom

 

"Tid och rum existerar icke; på en obetydlig

 

verklighetsbakgrund spinner inbillningen ut och väver nya

 

mönster; en blandning av minnen, upplevelser, fria påhitt,

 

orimligheter och improvisationer. - Personerna klyvas,

 

fördubblas, dunsta av, förtätas, flyta ut, samlas. Men ett

 

medvetande står över alla, det är drömmarens; för det

 

finns inga hemligheter, ingen konsekvens, inga skrupler,

 

ingen lag."
Posted: 2012-11-07 11:29:48
Kommentera

Röda rum (red rum red rum)

Ett drömspel av brutala självangripanden, uppfläkta kvinnokön, monstruösa spädbarn, blodsugande pelikaner, djurhybrider, spegelrum, psykoanalyser, prostituerade, sinnesförvirring, klibbig sammet, levrat blod och smaklöst porslin.

 

Posted: 2012-11-07 11:01:50
Kommentera

Röda rum: Varelserna

"När jag granskade dessa varelser, fann jag ett övervägande antal krymplingar; kryckor och käppar växlade om med krokiga ben och brutna ryggar; dvärgar med jätteryggar, och jättar med dvärgars underreden; ansikten som saknade näsor, och fötter utan tår slutande i klumpar."

Ur Ensam

Posted: 2012-11-06 21:51:09
Kommentera

Röda rum: Ur det grandiosa jaget (del iii: Jagen)

"I mig bor en skara människor, / narrar, kärlekskranka, eremiter, danserskor. / Mitt liv är en byggnad av liv. / Jag är som ett vimmel, ett smutsigt marknadstorg. / Jag stör mina egna andaktsstunder / med mina larmande steg. / Jag stör mig med förbannelsens mångfald. / Ack då slår klängrosorna ut en morgon / innan skimret har förvandlats till dag. / Jag dricker denna enda minut före blomningen / som ännu är bara en aning. / Intet annat än mina skära klängrosor, / mina skära sagor, / kan skänka mig och jagen / en dryck stillhet / och hålla våra händer andaktsfullt tillsammans."

Stina Aronson

Posted: 2012-10-31 15:20:50
Kommentera

Röda rum: Ur det grandiosa jaget (del ii: Vierge Moderne)

"Jag är ingen kvinna. Jag är ett neutrum. / Jag är ett barn, en page och ett djärvt beslut, / jag är en skrattande strimma av scharlakanssol... / Jag är ett nät för alla glupska fiskar, / jag är en skål för alla kvinnors ära, / jag är ett steg mot slumpen och fördärvet, / jag är ett språng i friheten och självet... / Jag är blodets viskning i mannens öra, / jag är en själens frossa, köttets längtan och förvägran, / jag är en ingångsskylt till nya paradis. / Jag är en flamma, sökande och käck, / jag är ett vatten, djupt men dristigt upp till knäna, / jag är eld och vatten i ärligt sammanhang på fria villkor..."

Edith Södergran

Posted: 2012-10-31 15:14:01
Kommentera

Röda rum: Ur det grandiosa jaget

"Jag lever, och jag lever mångfaldigt alla de människors liv jag skildrar; är glad med de glada, ond med de onda, god med de goda; jag kryper ur min egen person, och talar ur barns mun, ur kvinnors, ur gubbars; jag är konung och tiggare, jag är den högt uppsatte tyrannen och den aldra föraktadste, den förtryckte tyrannhataren; jag har alla åsikter, och bekänner alla religioner; jag lever i alla tidevarv och har själv upphört att vara."

Ur Ensam

Posted: 2012-10-31 14:25:38
Kommentera

Röda rum: women in science (neuer kosmos)

Så du hävdar att vetenskapen tillhör den manliga sfären och vi får ge oss till tåls med det som naturen givit oss, det vill säga naturen. Då ska vi ge dig naturen. Vi ger dig naturen. Här monterar vi ner vetenskapen, smutsar ner den med vår natur, vår lägre natur, vårt svett, vårt levrade blod, vårt försvagade psyke, vår viljelöshet, vår hysteri, vårt dåliga inflytande, den djuriska sammansättning som är oss. Vi gör det för din ära. Vi vill att din blick kletar sig fast vid oss. Vi vill att du aldrig ska sluta titta. Titta nu då! Titta för i helvete! Ser du det här? Ser du? Kom. Kom hit. Kom närmre. Naturen är ju till för att erövras. Den lägre naturen knäböjer sig för dig. Ta henne. Ta henne! Ta henne då! Grabba tag i henne, banka vett i henne, ge henne en avhyvling, dreja fram henne, gör henne till din avbild. Ta henne. Hon är din. Hon är din och du får göra vad du vill med henne. Vad helst du vill. Precis vad du vill. Hon är din vetenskapliga tes. Hon är din observation. Dissikera henne. Formulera henne. Gör henne till din. Bara din. Hon är ju din. Din. Har alltid varit din.

Posted: 2012-10-31 13:13:39
Kommentera

Röda rum: Das mutterrecht

"O det är ljuvt att somna vid kvinnobröst, om det är modrens eller älskarinnans, men ljuvast modrens!"

Ur Fadren

Kära August.

Välkommen tillbaka till världen byggd av smaklös kitch. Välkommen tillbaka till de smaklösa kvinnorummen helt utan strävan, alldeles utan mening och mål. Här står Pelikanen med sina blodfyllda bröst och väntar på dig. För visst längtar du tillbaka? Visst längtar du hem? Tillbaka till henne, den allsmäktiga modern? Vampyren och Parasiten? Snart står dessa sammetsklädda väggar redo för dig. Här har vi ordnat en alldeles särskild plats för dig - alldeles intill vattenkanalen, alldeles intill ungkarlshotellet för missbrukarna, alldeles intill tågstationen - det är en plats som ska vara den scen där du äntligen ska få tämja dina vackra och hålögda demoninnor. Äntligen ska du få visa prov på mod och styrka. Här ska de alla stå redo för dig: galenpannan, vodoo-doll, sjömonster, horan och de fattiga djurflickorna. Vi har skapat en värld som ska vara den plats för det skådespel där du har möjlighet att rättfärdiga dig själv: din maskulinitet, dina begär, din längtan, dina rädslor. Här ska vi skapa en seans för att återskapa dig, ur jordens mull ska du åter igen resa dig för att möta den nya röda världen som är den evigt rådande efter apokalypsen.

Kära August.

Vi ska skapa ett mamma-monster till din ära. Vi ska låta henne dansa det besvärjande. Det är en akt av nödvändighet. Vi ska låta henne genomgå förlossningen inför dina ögon. Vi ska låta henne dia och blöda. Allt för din skull. Hon reser sig upp ur mörkret, alldeles enorm. Alldeles alldeles underbar. I det här årets sista månad då världens undergång besinnas reser hon sig upp igen, en gång för alla, för att åter sluka dig, hel och hållen. Detta monster av hår, hud, klövar, fett, högljuddhet och horn.

Välkommen hem August.

Vi har väntat på dig.

Posted: 2012-10-31 12:06:57
Kommentera

Röda Rum: Den ofullgångna mannen

"Har du sett en naken kvinna? - Ja naturligtvis! En yngling med spenar på bröstet, en ofullgången man, ett barn ränt opp och stannat i växten, en kroniskt anemisk som har regelbunden blodstörtning tretton gånger vart år! Vad ska det kunna bli av den?"

Ur Fordringsägare

Posted: 2012-10-31 12:04:41
Kommentera

Röda rum: Blodkärl(ek)

"[...] familjen har för mig blivit en organism, liksom en växt, ett djur varav jag utgör en integrerande del. Ensam skulle jag inte kunna existera; icke heller ensam med barnen utan mor; min blodöverföring sker genom stora artärer, utgående från mitt hjärta, förgrenande sig i moderns uterus och strålande ut i barnens små kroppar. Det är ett system av blodkärl som slingrar sig samman med varandra, och om jag skär av ett enda, går mitt liv förlorat med blodet, som rinner ut i sanden."

August Strindberg, ur En dåres försvarstal

Posted: 2012-10-25 13:31:55
Kommentera

ur prost.

" Det är det maskinella. Tanken på att hon är helt stum inför hans beröring. För henne är det bara rytm, ljud, känslan glidmedel, av kött som glider över kött. Tid. Och det är det enda. 

Och hygien. 

Tid och hygien och rörelse. En steril rörelse som i varje rörelse påminner henne om själva könsorganen. Varenda hudveck och slapphet och spänst och glatthet och att det tillhör hans kön. Hennes eget kön, de lite trögare ytorna och stoppet längst in. Att det håller på och håller på där vid könsorganen som känns främmande, som vilka lemmar som helst och ändå inte som vilka lemmar som helst.Tid och hygien och rörelse. En steril rörelse som i varje rörelse påminner henne om själva könsorganen. Varenda hudveck och slapphet och spänst ocSom att det luktar silikat och glycerin om henne. 

 

Och handsprit.

Bara tanken på hon torkar av med tjocka gummihandskar och byter lakan.

Bara tanken på att äta en bit sockerkaka i hennes hem.

Att hon har betalat ingredienserna för pengar som hon - och hon har vispat den med en handledsrörelse som - Det är ju äckligt. 

Som att äta frukostfika första dagen man jobbar i äldrevården.

Man brer en leverpastejsmörgås samtidigt diskussion förs kring avföring och avförings konsistens.

Och överallt är hudrester och avtorkat kiss.

Som att slicka på fingrarna när man har tagit av handskarna efter ett stomibyte"

Posted: 2012-10-13 17:56:45
Kommentera

röda rum döda rum

kvinnorna och djurenlekaskoja. prostituera sig. red rumred rumsova lite. skoja med djurenporslin. fjädrarleka lite. ätagaloppera. och hundarna.

                                                                                         Jessica Tremp

Posted: 2012-10-06 16:11:04
Kommentera

Hästars Anatomi

 

1

JAG HAR SAGT SOMDETÄR TILL MIN MUSKULATUR: DU ÄR MIN. Du är given MIG och jag gör VAD HELST JAG HAR LUST TILL med dig. JAG BRYR MIG INTE I MUSKELBRISTNINGAR, INTE HELLER DEN KRAMP SOM KOMMER EFTERÅT, INTE HELLER VÄRK, OBEHAG, KRAMP, VÄRK ÄR DITT PROBLEM, INTE MITT, JAG FÖRMÅR SÄTTA MIG I POSITION BORTOM VÄRK, JAG SER VÄRK UTIFRÅN, JAG BETRAKTAR DEN SOM VILKET INTRYCK SOM HELST, EXEMPELVIS GULT. 

 

3

Vad BRYR jag mig om GULT? INGENTING! NOLL! SÅ mycket bryr jag mig om gult, det vill säga HIMLA LITE!

 

1

MIN VÄRK ÄR GUL ELLER MIN VÄRK ÄR ETT INTRYCK LIKSTÄLLT MED INTRYCKET GULT, DET VILL SÄGA ETT INTRYCK SOM ÄR MIG LIKGILTIGT.

 

2

Vilket är VÅLD. SJÄLVVÅLD. AVTRUBBNING, det vill säga OBRYDDHET.

 

3

DÄRFÖR ATT AVSAKNAD AV ÖMHET INFÖR DEN EGNA KROPPEN ÄR DEN ENDA MÖJLIGHETEN ATT BYGGA KROPP.

 

1

BIOLOGI ÄR BIOLOGI. BIOLOGI ÄR ENDIMENSIONELLT!

 

3

BIOLOGI SOM ÄR BIOLOGI ÄR KROPP SOM ÄR KROPP SOM ÄR BIOLOGISK. DEN HAR INGET INTRESSE AV ANNAT ÄN FETT /OCH ENERGIDEPÅER.

 

1

DEN KÄNSLA AV NATURLIGHET MED VILKEN JAG ACCEPTERAR ATT SLÄNGAS UPP I SADELN PÅ DET DJUR SOM NÄR SOM HELST KAN DÖDA MIG SPRINGER KANSKE INTE UR VERKLIG NATURLIGHET, MEN UR DEN VANA SOM NÖTT UT RÄDSLAN OCH ERSATT DEN MED UPPLEVELSEN AV SJÄLVKLARHET.

 

3

JAG ÄR INTE RÄDD FÖR DJURET JAG ÄR INTE HELLER RÄDD FÖR DJURETS SKULL, jag bryr mig inte heller i den STRESS han utsatts för och som i detta nu trycker i honom. VI ÄR INTE VÄNNER. Med en känsla av naturlighet accepterar han att gå in i startboxen, trots att detta är emot hans natur, därför att vanan och upprepningen lärt honom att startboxen inte heter död ochpå grund av MINNET OM DET VÅLD SOM DRABBAR HONOM VID VÄGRAN.

Posted: 2012-09-23 21:07:22
Kommentera

Röda rum: Det nya riket (Homunculus Fantasia)

Posted: 2012-09-17 15:19:29
Kommentera

Näktergalens sång av August Strindberg

Ih, ih, ih, ih, ih! Var de´ vi`De´ var vi!

Vi var de´! Voj, oj, oj, oj, oj, oj!

Titta, lullan, lull-lull-lull-lull-lull - var de´ vi?

Ihih! Titta! lullan; den girar, arrrrrrrrrrr-itz!

Lull-lull-lull-lull-lull-lull! Var de´ di? Titta!

sir´u, sir´u, sir´u, sir´u?

Dadda! - Dadda! sjätt, sjätt, sjätt, sjätt, sir´u, sir´u?

Nappen; napp, app, app, app, app, app!

vit, vit, vit, vit, vit, vit, sir´u lillan!

Tut, tut, tut, tut, tut, tut, sat´n, sat´n, sat´n, sat´n si!

Lip, lip, lip, lip, lip, lip, ih!

Så, så, så, nä, nä, nä, sa´, sa ´, sa´ nå!

Ji, jih, guh, guh, guh, guh, gu´hjälp, dadda aitsch!

Posted: 2012-09-17 14:47:11
Kommentera

Röda Rum: Rohan Wealleans

Posted: 2012-09-17 14:38:20
Kommentera

Trycker huvudet fullt med Strindberg

Mannen är utsläpat genom överansträngning på att skaffa kvinnan lyx och nöjen. därför minskas deras antal. Krigen, i vilka kvinnorna aktat sig för att deltaga, har även ödelagt mankönet. Därav kvinnornas överlägsenhet i antal och  de ogiftas skrik. 

Posted: 2012-09-17 13:21:57
Kommentera

Röda Rum: En dåres försvarstals mystiska omvägar

Det låter som en saga, eller kanske som en roman av Gabriella Håkansson. En originaltext som går upp i rök, men som helt plötsligt dyker upp på Anatomisk institutt i Oslo efter typ hundra år, inslaget i papper, adresserat till professor K E Scheiner, Edvard Munchs läkare.

Läs Lotta Olssons lilla artikel här.

Posted: 2012-09-02 18:07:07
Kommentera

Mumieland

Och så vill vi såklart tipsa om Sara Tuss Efriks romandebut Mumieland som släpps 27 september på Rosenlarv Förlag.

Kolla in trailer här!

Posted: 2012-09-02 17:55:19
Kommentera

Röda Rum: Nathalia Edenmont och hennes Only Child

Posted: 2012-08-19 17:16:04
Kommentera

SVD tipsar om höstens samarbete mellan Teatr Weimar och teater mutation

En liten notis här om teater mutations stundade samarbete med Teatr Weimar, Ensemble Ars Nova och tonsättaren Mattias Petersson.

Hästars Anatomi:

"I Mattias Peterssons och Annika Nymans hörspel Hästars Anatomi drivs en tes om sport som ett sätt för civilisationen att tämja den biologi - eller den biologi som förutsätts - som inte platsar inom civilisationen och som inte drar jämnt med de inom civilisationen rådande idéerna om frihet, renhet, framåtskridande, rationalitet och icke-våld. Med electronica och manipulation av kropp och språk blir det till ett försök till kontroll och hot om kontrollförlust och till en berättelse om försöket att tygla våld genom att uppvisa bilden av våld."

Text och regi: Annika Nyman. Tonsättare: Mattias Petersson

I samarbete med Teatr Weimar och Ensemble Ars Nova

Premiär: November (Inter Arts Center, Malmö)

Posted: 2012-08-14 11:33:36
Kommentera

Röda Rum

Posted: 2012-08-08 22:05:24
Kommentera

Röda Rum: Vibha Galhotra

Posted: 2012-08-08 18:38:53
Kommentera

Röda Rum: Felice Fawn

Posted: 2012-08-08 18:35:19
Kommentera

Röda Rum: Christina Dallas

Posted: 2012-08-08 18:33:15
Kommentera

Röda Rum: Annie Brooks

Posted: 2012-08-08 18:31:35
Kommentera

Murder she wrote (Red Rum Red Rum). Tillblivelse av nya liv.

 

Jag tänker på skapelseprocesser. Homunculus. Moderskap. Jag tänker på det som växer i en livmoder och det som framavlas i laboratorium. Jag tänker på myter, tillväxt, begynnelser. Samt att omformulera verkligheten. Jag tänker att vi (August Strindberg samt vännerna i mutation) skapar ett spektrum av olika tillblivelser, nya arter, förlossningsskeenden, framtvingandet av liv, att göda, amma, blöda. Den våldsamma smärtan i det, men också den jublande glädjen, ivern. Men också ansvaret. Och kanske tvånget. Att överge eller stanna. Var och en bidrar med en skapelsejournal, kanske ett virrvarr av dagboksanteckningar och självbiografier vi kan skapa origami av, små vita flygplan.

 

Att tillsammans skapa en vanartig varelse dränkt i rött, placerad i sammetsoffor, upplyst av mjuka sken, en varelse som kravlar, nyförlöst och kletig, som intar olika gestalter; den prostituerade; den galna; den förlorade fadren; mumien; idealisten; papegojkvinnan; missfostret; alien, osv. Samt utställningsrum av döda ting, små varelser helt utan liv, som man kanske kan testa att banka in liv i, ungefär som att banka skiten ur dem, fast tvärtom, eller vad man föredrar, precis vad man föredrar.

 

FJORTONDE JUNI. Jag förutsätter att allt jag rör vid blir skit. Mina verk är bluff och båg. Drömmar. Jag skapar döda ting. Jag är skoningslös i mitt förhållande till mina egna skapelser. Ger dem inget värde. Jag är ingen Pygmalion. Jag är ingen Paracelsus. Jag är ingen Frankenstein. Jag är heller ingen Strindberg.

Han däremot, gör det, bedriver verksamheter bortom det möjliga, tror på sitt verks egen kraft. I det omöjligas landskap är hans tro det fruktbara, det mest fertila. Han skapar kvinnor, kött, levande klumpar, skönhet, stilleben, stycken av liv. Besitter kraften att skapa liv, om än på sina egna premisser.

 

Jag är gravid, har ett liv i magen, och inte ens det vågar jag tro på.

 

Jag föreställer mig ett rött landskap där de skapta varelserna (skvader, ihopsydda kycklingar, tygklumpar, kedjor, spädbarn, monster) slår rot och lever sina egna liv. Där man kan teckna studier och föra journal över kärleken och grymheten, undersöka vem det egentligen är som har makt över vem: det nyss tillblivna eller dess uppkomstman? Den dansen. En dans av beroenden och maktförskjutningar.

 

Att tygla, att låta det ränna fritt, att stängsla, att släppa lös. Det får de röda rummen avgöra, undersöka och besiktiga. De röda rummen som är röda munnar av lekhagar, förlossningsrum, bordeller, dårhus.

 

come play with us mummy & daddy

 

Posted: 2012-08-08 14:01:25
Kommentera

Sagt av Strindberg (part i)

"Kvinnan såsom liten och dum och därför elak, såsom mannens bihang och påhäng skall kväsas till såsom barbaren eller tjuven. Hon är endast behövlig såsom vår äggstock och livmoder, allra bäst dock som slida!"

Posted: 2012-08-08 12:20:02
Kommentera

Röda Rum: Anne Beth Meldal och hennes Still life

Posted: 2012-08-08 12:10:19
Kommentera

Röda Rum: Thale Vangen och hennes Unbearable lightness of beeing

Posted: 2012-08-08 12:07:54
Kommentera

Röda Rum: Ann-Sofi Sidén och hennes gyttjemonster QM

Posted: 2012-08-08 12:06:08
Kommentera

Röda rum: De ansiktslösa

Posted: 2012-08-08 11:48:25
Kommentera

Röda Rum: Mang Mang

Posted: 2012-08-08 11:46:09
Kommentera

Den röda världens begynnelse

Röda Rum (Red Rum Red Rum) befinner sig i sin skapelseprocess. Vi smyger efter August Strindbergs skugga, plockar upp spillningar, lappar, meddelanden, homunculus, infernostormar, fäder, vivisektioner, bortglömt kvinnofolk, blåslagna ansikten, nattfjärilar, alkemiska experiment, spöken och vålnader.

teater mutation återupplivar alltsammans i röda rum av besvärjelser och riter. Den sista månaden av 2012 kommer vår röda värld stå redo för er att besöka i en bortglömd utkant av Malmö. Välkommna. Fram tills dess: Håll till godo med vårt inspirationsplank.

Posted: 2012-08-08 11:34:58
Kommentera

Hallå där Annika Nyman i Sydsvenskan

Posted: 2012-08-08 11:25:38
Kommentera

Matilda Gustavsson tipsar i Sydsvenskan (6 juli 2012) om mörk populärkultur från teater mutation

"Malmös teater mutation är bäst på popkultur. I sin nya föreställning gräver de i Hollywoods billiga våld och skrattmaskiner. Jag tänker heller inte missa dramatikern Sara Tuss Efriks debutroman i höst.

Så synd att hon är hora - en fars för tre konståkerskor spelas på Teater Tribunalen i Stockholm i helgen och på Inkonst i Malmö 11-13 juli."

Posted: 2012-07-19 17:01:43
Kommentera

Bländande isrink (skri, fnitter)

Den sommarheta huvudstaden utanför porten. Neonlandskapet byggs upp. Vatten fryser till is. Byggnadsställningen av det psykotiska flickrummet monteras fast. Begynnelsen av de grymma och lustfyllda lekarna vars regler snart ska överträdas. En studie i tomma gester tar vid. I huvudstaden! En yta av puerilt trams som rymmer glasklar övertygelse. Snart!

Tre konståkerskor kissar in sina revir. Tre konståkerskor leker maskerad. Tre konståkerskor leker teater. Tre konståkerskor lindar in drömmar av våld i små söta danskostymer.

På fredag tar vi upp järnröret för att fortsätta våra piruetter!

Ni kommer väl?!?

Posted: 2012-07-05 13:18:40
Kommentera

Att slakta ett manus

Exempel på text som skådespelarna inte hade behövt lära sig och drmatikerna inte hade behövt skriva: 

 

GÖRAN Häpp. Har tröttnat på mig. Känner ingenting för mig. Äckel och spya i såna fall, äcklas och spyr av mig. ANNABELLA Tanken på att dom ska ha ihjäl dig gör mig inte precis kåt. FLEMMING Vad är det för liv här på min uppfart nu igen? Göran? Vad har du där? GÖRAN Din dotters hjärta. FLEMMING Varför har du dödat din syster? GÖRAN Därför att jag älskar henne. FLEMMING Måste du döda henne för den sakens skull? GÖRAN Om jag inte hade dödat henne skulle du varit farfar just nu. FLEMMING Jag dör. KEN Inte behövde du ta med egen förtäring. Vi har grillspett så det räcker och blir över. KEN Ja ja ja ja ja. KEN Men hur? HUR? JAG DÖR, JAG TROR JAG DÖR! JAMAL Det är precis det här jag menar. Du är alldeles för upphetsad för det här. Att gifta sig med en omständlig kvinna som dessutom är under omständigheter, det är vardagsmat nuförtiden, men att veta vilken vessla som jagade upp din mus, det är där jag kommer in i bilden. För jag är trogen och oberörd och kall och listig och jag vet hur man tar sig an en sådan här sak. Ta en ridtur, gå ut och skjut en ripa, gör vad som helst, ge mig lite utrymme för den här operationen. GÖRAN Nattfjäril. Prostituerad det är vad jag kallar dig. Kukmatade lilla... Hustru! Fru! Lilla fröken fru. Påsatt av sin make. O, skönt, det var att få ha den lilla daggmasken mellan låren!MUNKEN Jag älskar dig inte på det sättet, jag älskar dig på det riktiga sättet, jag älskar dig, bara dig. Jag vill vara med dig. Jag vill handla ost med dig, jag vill cykla vält med dig, jag vill äta frukost med dig, jag vill dela den äktenskapliga sängen med dig. GÖRAN Jesus erkänner inte äktenskapet /mellan man och - MUNKEN Jag skiter i Jesus! GÖRAN Gå härifrån. MUNKEN (tiger) GÖRAN Gå härifrån säger jag. Du är naturvidrig, jag förlorar nästan medvetandet bara av att tänka på din avart! MUNKEN Älskade - GÖRAN UT UR MITT HUS SÄGER JAG, PERVETERADE ÄCKEL, HÖR DU ILLA, ÄR DU DÖV? JAMAL Dum, dummare ändå, så olidligt dum! Jag vet redan. Allt som du vet, vet jag redan och allt du inte vet, vet jag också. Jag lekte en lek. Det är hela saken. Och nu ska vi leka svälta rävaktigt fruntimmer. Nu ska vi leka stympa bitvis. Nu ska vi leka mata råttorna med - ANNABELLA Vad inbillar du dig? Att du är den enda mannen häromkring som har någonting mellan benen?GÖRAN (tiger) ANNABELLA Det är du inte. GÖRAN (tiger) ANNABELLA Trodde du att det här var ditt? Det kan lika gärna vara pappas eller hans eller silkesmaskens eller silkesmaskens pappas eller silkesmaskens arbetstagare eller vilken som helst av männen - Vart ska du? GÖRAN Bort. Hem. Jag ska gå till skjutbanan. Jag ska gå och inspektera tågrälsen lite. Jag ska gå och säga hej till slaktaren. Jag ska gå ner till vatten. ANNABELLA Jag ljög. GÖRAN Jaha. ANNABELLA Hör du inte vad jag säger? Jag ljög. Det var lögn alltihop. GÖRAN Det spelar ingen roll. Jag är bortom, information har ingen inverkan på mig längre. ANNABELLA Snälla du. GÖRAN Sluta dua mig som om jag vore ett subjekt, det är jag inte. KEN Dick? Inte det, han blev putt och stannade hemma. Jaså, Don åkte hem? Och tog gulingen, jag menar fulingen, jag menar betjänten med sig. Det var ju tråkigt. Sån förtjusande och pigg liten hund han har. Jaså den tog han inte med sig. Det var ju synd. För honom alltså. Javisst. Välkommen lilla vän. GÖRAN Så kom då! Kom då! Muckar ni med mig? Kom då! Kom då! Kom då! Kom då! Jag är starkare än trettio kossor tillsammans. Listigare än etthundrafemtio rävar bakom örat. Men så kom då! Jag kämpade för en god sak! Jag står upp för min kärlek! Ja, men så kom då!! GÖRAN Det får du inte. ANNABELLA Varför inte det? Ser det ut som att jag har någonting att leva för längre? Det har jag inte. GÖRAN Gå härifrån. Stör mig inte i mitt segertåg. MUNKEN Nej! Vad har du gjort? Apajävel! Inte min pojke! Herregud, inte det! Inte min älskade pojke! Gud! Hav misskund! JAMAL Jag är den onda hjälten. Jag är dom tre tiggarna. Jag är friarnas död. Jag är spritångorna från Fullas kropp. Jag är Putanias utstuckna ögon. Jag är dimman över det här riket. Jag är det sönderknullade hjärtat. Jag är den lemlästade grodan. Jag är den korsfästa Jesus. Jag är den segrande apan. Kunde ni inte ha räknat ut det? Den vars list aldrig kan duperas. Den smartaste av alla. Kan få vilken flicka han vill. Eftersom flickor alltid vill sträcka sig så långt ner de bara kan, flickor vill alltid smutsa ner sina liljevita händer, flickor vill vada i smuts, flickor vill bort från glashus och torn. Annabella var min! Bara min! Hennes hjärta tillhör bara mig! Har alltid gjort!KARDINALEN Så ung! Och vänare kan ingen söka! Så härlig! Och så synd att hon var sköka! JAMAL Vad nu? Jag trodde du var död? ANNABELLA Står du här och ljuger folk rakt upp i ansiktet va? Det ska du ge fan i. ANNABELLA (skrattar) Kom hit älskling! JAMAL Pang pang.

Posted: 2012-06-22 10:50:48
Kommentera

Tada!

Posted: 2012-06-11 23:18:23
Kommentera

The ugly ones

Man måste lämna ut sina skamfläckar också. Våra första trevande försök. En blandning av Vertigos bokomslag kryddat med dålig teater kryddat med Stefan & Krister-light. Men misströsta inte! De riktiga affischerna är strax klara. Och dom är banne mig snygga!
Posted: 2012-06-11 09:33:49
Kommentera

Så synd att hon är hora måste ha en affisch

Muttan sitter vaken på natten. Får inte riktigt till det. Var är Stefan & Krister när man behöver dom som mest?
Posted: 2012-06-11 00:38:59
Kommentera

Munken in action

Francisco de Goya "Exorcism"
Posted: 2012-06-10 22:45:19
Kommentera

Isrinken är redo för våra konståkerskor

Posted: 2012-06-10 22:33:49
Kommentera

Konståkerskorna gör sig redo för en ny vecka

Neil KrugEstelle Hanania
Med skarpslipade ögon och skridskor byter dom isbana. Förflyttningen är ett faktum. En annan del av byggnaden väntar på dom. Deras döda blickar får glans av rummets ljus. Måndagen inleds med sminkade ansikten. 
Posted: 2012-06-10 22:25:49
Kommentera

Snutten och Don

Posted: 2012-06-10 22:23:53
Kommentera

Fullas återuppståndelse

Wiley Wallace
Posted: 2012-06-10 22:20:32
Kommentera

Annabella i brudens tecken

Posted: 2012-06-10 22:02:14
Kommentera

Söndagsläsning

www.kulturkritik.se

"Att öppna eller stänga konst" av Nils Markus Karlsson

Posted: 2012-06-10 21:57:38
Kommentera

Annabella och Göran sätter sig på tvären

Posted: 2012-06-10 21:42:47
Kommentera

Annabella föder ur sig ondska

Lita inte på den hustrun. Du har gjort ditt livs misstag som gifte dig med henne. Hon är inte av denna värld. Tro mig. Din hustru ska föda monster. Det är Djävulens avkomma. Djävulens avkomma sprider smitta, deras munnar spyr ur sig blod och galla som kommer infektera hela rikets folk, hela världen!

Posted: 2012-06-10 21:09:55
Kommentera

Fulla mördade inte sin make

Och han ska dö. Och han ska dö. Och han ska dö. Och dö. Och dö och dö. Och hon ska dö. Och han ska dö. Och de ska dö. Och dö. Och dö. Och dö och dö och dö och dö. Och dö och dö och dö och dö.

Posted: 2012-06-10 21:07:50
Kommentera

BÖRJE ÄLSKAR PO

OCH PO ÄLSKAR BÖRJE = SANT
LOVE 4-EVER AND EVER
Posted: 2012-06-10 21:06:33
Kommentera

Du har något i munnen, Annabella

Estelle Hanania
Posted: 2012-06-08 21:14:06
Kommentera

Annabella är besatt

Estelle Hanania

Annabella gillar silkesmaskar, apor och grodor.
Posted: 2012-06-08 21:08:07
Kommentera

Du har något i ögat, baby

Vi gråter blod. Ömma systrar till slutet. Munken ber för oss.
Posted: 2012-06-08 20:53:45
Kommentera

Kors i fittan

Posted: 2012-06-08 17:21:29
Kommentera

Putanias förberedelser inför natten

Paula Rego

Seså, Annabella, nu är du så duktig och sätter på dig trosorna. Annars tillåter jag inte bror din natta dig. Ville du inte vara ren och fin för honom? Är ni lika snuskiga våp båda två?
Posted: 2012-06-08 17:12:41
Kommentera

Let the show begin

Let´s kick and kiss some ass!
Posted: 2012-06-08 15:03:54
Kommentera

Vem dödade alla?

Donna Chung
Posted: 2012-06-08 14:55:31
Kommentera

Annabella i sin bröllopsskrud

Det blodiga slutet är nära. Mycket nära. Det vita kladdas ner och vanäras. Djävulsavkomman slits ur hennes kropp, ställs ut till allmän beskådan. Domedagen är snart kommen. Konfetti, neonblod och ruset jublar i våra ådror.  De tre tiggarna som är tre konståkerskor ska göra sin största show någonsin. Ingen kommer glömma. Blod i åsynen. Lekar i pastell och neon. Den vita rinken nergeggad.
Var hälsad, monsterbarn! Vi har längtat efter din ankomst.
Posted: 2012-06-08 14:46:00
Kommentera

Åh AnnaBella - du är så lik din bror

Var inte orolig. Känn dig inte ensam. Du är inte en missförstådd själ. Vi förstår dig! Vi står på din sida. För alltid. For ever and ever and ever. We love you.
Posted: 2012-06-08 14:38:18
Kommentera

Vi känner dig

Är det sant att du är vår oskyldiga Annabella? Vår flicka av skönhet och nåd. Du har något som glänser i munnen. Uppklädd till tänderna med vapen. Vi älskar dig. Du är den mest åtråvärda rollen. Den mest begåvade flickan. Du passar så bra i skridskor. Salivet i din mungipa är vår räddning. Din krökta nacke en underbar svansång. Hjulen på din rullstol vår frälsning. Att se dig förnedras är en sagolik truimf, för alla inblandade. Annabella. Vi älskar dig. Din käft ser ut som en påse skridskor. Efter den här föreställningen ska vi alla gå tandlösa. Hand i hand. Utföra eviga pirutter i hockeyrinken.
Posted: 2012-06-08 14:37:10
Kommentera

Vid dagens slut

Röken som skingras. Blåmärken och skavsår. Vrickade anklar och krossade knäskålar. Konståkerskorna tar helg. De tre tiggarna göder upp sig inför måndag. Den söta fejden ligger och gror. Även kärleken och åtrån. Och givetvis hämnden.

 

Posted: 2012-06-08 12:10:04
Kommentera

naked truth

vem är dom ens? tilltalar dom sig själv i singularis? vad håller dom ens på med? springer i cirklar? befäster sin position som subjekt? om det är så, det är mycket möjligt att det är så, är det en felaktig aktivitet. ta er samman. gå ner till vatten. rasta katten. gå och säg hej till slaktaren. ställ upp för laget. gör er inte till. håll käften om ni inte har något trevligt att komma med. man saknar kon först när båset är tom. randa er i ljus. ni ser inte särskilt fruktbar ut. 

                                                                           Fransesca Woodman

 

 

 

Posted: 2012-06-07 23:56:53
Kommentera

Så synd att hon är hora

 

Posted: 2012-06-07 13:33:54
Kommentera

Ken tror att han är nåt


KEN

Känns det skönt att plåga mig? Roar det dig att jag ligger vid dina fötter, att jag slits i stycken, är det vad ditt liv är, män som ligger under dina fotsulor och går under av ovisshet? Du är en otäck flicka Annabella. Du bryr dig inte att mitt hjärta har en brännskada, du tror att du har ditt på det torra, men jag säger dig, att det kommer en dag när du inte längre är ung och då

 

Annabella kräks 

Posted: 2012-05-30 13:44:03
Kommentera

Snoddas på sitt bästa humör

Posted: 2012-05-30 13:10:55
Kommentera

Oops!

Posted: 2012-05-30 13:01:16
Kommentera

KONSTÅKERSKORNAS HÖGSTA DRÖM

De har längtat efter det här. Antagligen under hela sitt liv. Det här är den yttersta punkten. Efter lekar med bästisar i pastell och våldtäktsmän i plast har de äntligen funnit det högsta. Landskapet av polska kvinnors utmanande kläder och bristande förmåga till uttal. En värld där humorn dör då den svarta mannen kommer in och berättar om sina universitetspoäng. De har drömt om att få översätta kiss och bajs och snusk till neon och konfetti och dun, eller att få översätta neon och konfetti och dun till kiss och bajs och snusk. Deras önskan om att få vältra sig i illviljan, svartsjukan, rivaliteten, konkurrensen och leken blir nu uppfylld. I sina små dräkter rispar de upp sammetsyta. Volangkjolen trasas sönder. Deras små smultronkinder är giftigt gröna. Jag vill vara den lynniga Jamal! Jag vill vara den utvecklingsstörda Annabella! Jag vill vara den slampiga Putania! Jag vill vara pedofilen Flemming! Jag vill knulla min brorsa! Jag vill knulla min syster! Jag vill knulla den fluffiga lilla hunden! Supa mig redlös! Planera mordet! Rikta mynningen mot dig! Rikta mynningen mot mig! Kräkas av gräddbullar! Riva upp mina mage för att slita ut inälvorna! Ge dig mitt hjärta på ett grillspett!

Posted: 2012-05-30 12:59:45
Kommentera

twinlove

 

- Åh Annabella. Hur kunde jag fått en sån klok lilla syster? Du är allt jag nånsin vågat drömma om. 

Varför träffades vi inte tidigare? 

 

- Vi föddes samma dag ur samma sköte? 

 

- Ofattbart! Vilken lycka! Vilken tur! Nej! Det är ju det som är vår olycka! Åh, jag förbannar dig du grymma öde! 

 
Posted: 2012-05-30 12:58:43
Kommentera

Skridskoåkarhuden

Posted: 2012-05-24 10:57:57
Kommentera

Yayoi Kusama: Dots obsession

 

Posted: 2012-05-24 10:26:45
Kommentera

VÄLKOMMEN TILL MUTTBLOG

muttblog är teater mutations inspirationsplank och dagbok för pågående produktioner.
Följ med oss i vår process. Delta i vårt frossande av upphittat och snott material.
Bada i vårt blod, svett och tårar.

Posted: 2012-03-10 15:41:46
Kommentera

Muttblog

muttblog är teater mutations inspirationsplank och dagbok för pågående produktioner. Följ med oss i vår process. Delta i vårt frossande av upphittat och snott material. Bada i vårt blod, svett och tårar. Se våra gamla bloggar här: www.auroramutation.blogspot.se www.brottstyckenmutation.blogspot.se
SUBSCRIBE

rss 2.0 feed RSS 2.0 Feed

 

ARKIV

2013

MARS