teater mutation

SÅ SYND ATT HON ÄR HORA - EN FARS FÖR TRE KONSTÅKERSKOR

Äntligen är det snart dags för premiären av teater mutations sommarspektakel Så synd att hon är hora! Det kommer bli en mycket ful och överdriven historia, fylld av billigt snusk och lyteskomik, ett evigt tragglande i kärleksrelationer och ond bråd död. Så synd att hon är hora är en medeltida skrattfest som är ett självuppfyllande nonsensland och tar plats på Inkonst i Malmö den 28 juni 2012.


Det finns en pappa och det finns en dotter, evigt inställd på att lyda och behaga, och det finns tre friare. Allt är som det ska vara. Men en av friarna är dum som en åsna, en annan är avskyvärd och en tredje är förföljd av sin hysteriska före detta älskarinna som dessutom är förföljd av sin förklädde man som hon trodde var död. Och det finns en bror som är alltför glad i sin syster och en syster som föredrar sin bror framför alla andra män. Och en munk som hellre behåller den unge brodern i sitt eget våld. Och en ondsint, svartmuskig tjänare som integrerar ut allt och alla. Och plötsligt är flickan på tjocken, trots att ingen av friarna ännu har hunnit doppa veken i henne. Vem har då gjort det?

Männen har vapen och kvinnorna lider av hysteri, höftförsvagning, alkoholism, depression, utvecklingsstörningar, promiskuösitet, könssjukdomar. Här flödar rasismen, incesten, koprolalin. Det puerila har ingen gräns. Alla dör. Eller nästan alla. Välkomna!

Pjäsen är en hejdlös omskrivning av John Fords incestuösa och omskakande klassiker Tis pity she´s a whore från 1633.

Med stöd av Region Skåne.

 

 

Text och regi: Annika Nyman och Sara Tuss Efrik

Skådespelare: Agnes Forstenberg, Ellen Siöö och Cecilia Larsson

Scenografi och kostym: Ebba Forstenberg

Ljusdesign: Mira Svanberg

Mask: Sandra Haraldsen

Ljud: Pontus Silveby

 

 

< tillbaka