teater mutation

READING AV SÅ SYND ATT HON ÄR HORA - EN FARS FÖR TRE KONSTÅKERSKOR

teater mutation ger en teaser av Så synd att hon är hora – en fars för tre konståkerskor på Teaterhögskolan Malmö tisdagen den 22 maj klockan 18.00-19.00.

Kom och lyssna på en reading där vi läser ett utsnitt ur vår kommande fars som sätts upp på Inkonst nu i sommar. Så synd att hon är hora är en medeltida skrattfest som är ett självuppfyllande nonsensland, vi blir inbjudna till en värld som består av ett evigt tragglande i kärleksrelationer och ond bråd död. Pjäsen är en hejdlös omskrivning av John Fords incestuösa klassiker Så synd att hon är sköka.

Tre konståkerskor, Agnes, Cecilia, och Ellen står inför sin största utmaning någonsin. De ska duellera med varandra i en mycket smutsig historia där den slutgiltiga segraren blir den som ska få tävla i Världsmästerskapen i Konståkning 2012. För att vinna den åtråvärda platsen gäller det att göra den bästa rolltolkningen av femton roller ur en tragedi som är en fars som inte skyr några medel. Det kommer bli en mycket ful och överdriven show, fylld av billigt snusk och lyteskomik, en mörk neonfest av mycket låga känslor.

Männen har vapen och kvinnorna lider av hysteri, höftförsvagning, alkoholism, depression, utvecklingsstörningar, promiskuösitet, könssjukdomar. Här flödar rasismen, incesten, koprolalin. Det puerila har ingen gräns. Alla dör. Eller nästan alla. Välkomna!

Skådespelare: Agnes Forstenberg, Ellen Siöö och Cecilia Larsson

Text: Annika Nyman och Sara Tuss Efrik

 

 

< tillbaka