teater mutation

CLEVELAND PÅ SCENKONST Z

Välkommen till Cleveland, ett nyskrivet verk av Annika Nyman (manus) och Christine Owman (musik) i regi av Annika Silkeberg, som spelas på Scenkonst Z två tillfällen i juli. Urpremiären skedde på Inkonst, Malmö, i oktober 2013. 


Grannarna ska i efterhand beskriva huset som ett helt vanligt hus. Ljust målade väggar i träplank, en trapp murad i tegel. Nätterna är normala. Inga störningsljud genomskär dem. Inte heller om dagarna släpper huset ifrån sig nämnvärt buller.

Två mytbildningar ligger som grund för verket. Den ena handlar om hur tre kvinnor år 2013 fritogs efter tio års fångenskap som sexslavar i ett hus i industristaden Cleveland, Ohio. Den andra handlar om Rakel och Lea, systrarna i Första Mosebok som säljs som hustrur åt Jakob för sju års arbete vardera. Den ena älskad och den andra fertil.

teater mutation är en fri teatergrupp med bas i Malmö. Vi arbetar med ett drastiskt uppfläkande av den absoluta samtiden genom att rota i det närmsta, som populärkultur, ideologi, det privata, inneboende monstrum och diskurs. Teaterformen utsätts för bland annat konst, performance, film, musikalitet och språkytor i sökandet efter en aktuell tvärkonstnärlighet.

Text: Annika Nyman I Musik: Christine Owman I Regi: Annika Silkeberg I På scen: Pia Örjansdotter och Kajsa Ericsson I Scenografi: Ebba Forstenberg I Ljus: Mira Svanberg I Mask och kostym: Sandra Haraldsen

Spelas på Galeasen, Stockholm, 25.7 och 26.7 klockan 18.00. Kostar: 100 pix. Biljetter: www.scenkonstz.se

 

vimeo.com/74832777

 

Med stöd från Statens Kulturråd och Malmö Stad

 

 

< tillbaka