teater mutation

RÖDA RUM (RED RUM RED RUM)

Välkommen in i Röda Rum, teater mutations egna boudoirer.

Strindbergårets avslut firar vi med en massiv händelse byggd av konst, film, musik, teater, performance, ljus och fest. Världen kretsar kring hysterikor, vetenskapstörst, psykoanalys, moderskap och sjukdom.


När Strindbergåret 2012 går mot sitt slut firar teater mutation med att skapa ett massivt allkonstverk. Här har vi gjort rum för konst, film, musik, teater, performance och ljus, men även för sällskapande, fest och dans. I det drömlandskap som byggts upp ljuder Christine Owmans lätt bisarra musik och det genomskärs av ett helt sekels vita estetik och av kvinnor sprungna ur en tid fixerad vid psyke och rasbiologi, då deras beteenden och kroppar analyserades, mättes, bestämdes och ställdes ut för allmän beskådan i vetenskapens namn. Dessa kvarlevor har blivit förvildade och gått bortom definitionernas gränser. I Röda Rum fungerar de som värdar och besökarna bjuds in på deras villkor.

Aktiviteten pågår i timmar och ett antal verk visas upp.

Idé och koncept av Agnes Forstenberg, Annika Nyman & Sara Tuss Efrik
Regi av Agnes Forstenberg & Sara Tuss Efrik
Rum av Annika Nyman & Nils Markus Karlsson

Hysterikor av och med Elin Norin, Cecilia Larsson, Edvin Bredefeldt & Ellen Siöö
Konst av och med Agnes Forstenberg, Annika Nyman, Christine Owman, Helena Olsson, Jenny Kalliokulju, Kristian Nihlén, Leif Holmstrand, Mark Efrik Hammarberg, Nils Markus Karlsson, Sara Tuss Efrik

Mask & kostym av Sandra Haraldsen
Foto & grafisk form av Mark Efrik Hammarberg
Teknik av Elin Brynås
Dj Pontus Silveby

 

Speldatum: 14-17 december

Plats: Bastionen, Norra Vallgatan, Malmö

Biljettpris:14-15/12: 200 kr, student 150 kr
16-17/12: 200 kr, student 120 kr

Beställ biljett på kulturcentralen.nu

Fredagen och lördagens biljetter inkluderar inträde till teaterfest/klubb som tar vid där föreställningen slutar. Inträde enbart till klubben kan också köpas i dörren i mån av plats och då med start kl 22.30 fredag och lördag.
Besökare släpps in löpande från kl 19.00. Fredag och lördag rekommenderas besökare att komma senast kl 21.30. Det går också bra att lämna föreställningen för att komma tillbaka senare och eller en annan dag. Det är dock inte möjligt att komma tidigare än vad biljetten anger.
Söndag och måndag håller föreställningarna på till 21.30. Besökare rekommenderas att anlända senast kl 19.45.

 

I samproduktion med Regionteatern Kronoberg Blekinge.

Med stöd av Sveriges Författarfond, Malmö Stad & Kulturrådet.

 

 

< tillbaka