teater mutation
 
Loretta Loftus Oratorium (2010)

Loretta Loftus är drillad i program som har tolv steg, hon är drillad i Stanislavskijs lära, drillad i den existens som har sin uppkomst i dramaturgi och regelstyrd terror. På grund av detta har varelserna trängts undan. Men nu börjar de återigen ljuda. De gör narr av Loretta Loftus, de häcklar Loretta Loftus, de hånar Loretta Loftus. De använder sig av det vokabulär som Loretta Loftus har drillats i. Loretta Loftus är skenhelig och lättlurad. Varelserna gör ett försök att locka henne tillbaka till deras gemensamma värld, den värld Loretta Loftus en gång vände ryggen.

Loretta Loftus Oratorium är en korsfästelse, en narcissistisk rit, en alldeles Perfekt och Rätt Tuss, en vägran, en förbannelse, en död och en återfödelse. Det är en labyrint av bortträngda varelser där vi genom Lorettas vandring bland andra möter Carola, Predikanten, Daddy, SS-männen, Ammerskorna, Soldatflickorna och Bödlarna. Loretta Loftus Oratorium är en sirensång och vandringssägen för vilsna själar.

Välkommen till Loretta Loftus´Oratorium!

 

Orden tar plats i munnen på henne utan att hon är beredd, hon är tvingad att ta orden i sin mun.

 

Text och regi: Sara Tuss Efrik

Röster: Kristoffer Berglund, Sven Boräng, Edvin Bredefeldt, Agnes Forstenberg, Jenny Möller Jensen, John Lalér, Robert Noack, Angelica Rad, Kardo Razzazi, Elin Roslund, Johan Stavring, Emelie Wallberg, Marianne Vassbotn Klasson

 

 

Tillbaka 

  LYSSNA PÅ LORETTA LOFTUS ORATORIUM >>