teater mutation

Röda rum: Das mutterrecht

"O det är ljuvt att somna vid kvinnobröst, om det är modrens eller älskarinnans, men ljuvast modrens!"

Ur Fadren

Kära August.

Välkommen tillbaka till världen byggd av smaklös kitch. Välkommen tillbaka till de smaklösa kvinnorummen helt utan strävan, alldeles utan mening och mål. Här står Pelikanen med sina blodfyllda bröst och väntar på dig. För visst längtar du tillbaka? Visst längtar du hem? Tillbaka till henne, den allsmäktiga modern? Vampyren och Parasiten? Snart står dessa sammetsklädda väggar redo för dig. Här har vi ordnat en alldeles särskild plats för dig - alldeles intill vattenkanalen, alldeles intill ungkarlshotellet för missbrukarna, alldeles intill tågstationen - det är en plats som ska vara den scen där du äntligen ska få tämja dina vackra och hålögda demoninnor. Äntligen ska du få visa prov på mod och styrka. Här ska de alla stå redo för dig: galenpannan, vodoo-doll, sjömonster, horan och de fattiga djurflickorna. Vi har skapat en värld som ska vara den plats för det skådespel där du har möjlighet att rättfärdiga dig själv: din maskulinitet, dina begär, din längtan, dina rädslor. Här ska vi skapa en seans för att återskapa dig, ur jordens mull ska du åter igen resa dig för att möta den nya röda världen som är den evigt rådande efter apokalypsen.

Kära August.

Vi ska skapa ett mamma-monster till din ära. Vi ska låta henne dansa det besvärjande. Det är en akt av nödvändighet. Vi ska låta henne genomgå förlossningen inför dina ögon. Vi ska låta henne dia och blöda. Allt för din skull. Hon reser sig upp ur mörkret, alldeles enorm. Alldeles alldeles underbar. I det här årets sista månad då världens undergång besinnas reser hon sig upp igen, en gång för alla, för att åter sluka dig, hel och hållen. Detta monster av hår, hud, klövar, fett, högljuddhet och horn.

Välkommen hem August.

Vi har väntat på dig.

Posted: 2012-10-31 12:06:57
Add to Facebook Twitter this! 
blog comments powered by Disqus

Muttblog

muttblog är teater mutations inspirationsplank och dagbok för pågående produktioner. Följ med oss i vår process. Delta i vårt frossande av upphittat och snott material. Bada i vårt blod, svett och tårar. Se våra gamla bloggar här: www.auroramutation.blogspot.se www.brottstyckenmutation.blogspot.se
SUBSCRIBE

rss 2.0 feed RSS 2.0 Feed

 

ARKIV

2013

MARS